Om Musica Sinfonietta

Askerskolenes orkester oppstod på 1950-tallet og fremstår nå som MusicA Sinfonietta.

Musica Sinfonietta er et orkestertilbud til barn og unge som spiller strykeinstrument, blåseinstrument og slagverk. Vi har et barneorkester som øver tirsdager kl 17.00-18.30 og et ungdomsorkester som øver tirsdager kl 18.30-20.45. Som regel holder vi til i Snekkersalen på låven på Østre Asker gård.
Barneorkesteret består for tiden av 20 medlemmer mellom 8 og 13 år. Dette er et tilbud til dem som har kommet i gang med instrumentet sitt, og som ønsker samspill og orkestererfaring.

I ungdomsorkesteret er det for tiden 30 medlemmer i alderen 11-18 år. Dette er et tilbud til dem som er modne for et mer krevende repertoar.

Orkesterets dirigent er Vladimir Stoyanov som har bred erfaring og stor faglig kunnskap. Han underviser på Asker kulturskole i tillegg til andre engasjementer.

Musica Sinfonietta arrangerer egne konserter og konserter sammen med andre. Orkesteret fylte 50 år i 2014 og holdt mange konserter i forbindelse med jubilette, med blant andre Arve Tellefsen, Sølvguttene, Andreas Wahl og Håvard Gimse.  Jubileumsturen for Ungdomsorkesteret gikk til Bulgaria i høstferien.  Oktober 2015 hadde orkesteret en strålende konsert med Alexander Rybak i en fullsatt Teatersal i Asker. I Desember 2015 reiste Ungdomsorkesteret til Tyskland og holdt konsert i Frankenthal sammen med Ungdomsorkesteret ved Die Städtische Musikschule i byen.
Våren 2016 holdt orkesteret to store konserter i Østenstad kirke, den første i mars med Sølvguttene og den andre i mai med to fremragende solister fra Frankrike, sopranen Anne Lelong og pianist Ludmil Raytchev.

Musica Sinfonietta er et foreldredrevet orkester med egen økonomi og driftsansvar. Orkesteret får ca 50 % støtte fra det offentlige. Resten er basert på kontingenter.

Årsmøtet velger styret, som samarbeider med dirigenten om program og drift. Foreldrene har ansvar for praktisk arrangement av øvelser, inkl. servering ca. en gang per semester.

Semestrene varer vanligvis fra siste uken i august til midt i desember, og fra januar til først halvdel av juni.

Priser pr semester:
  • Barneorkesteret : Kr 1400,-
  • Ungdomsorksteret (strykere): Kr 1700,-
  • Blåsere: Kr. 1200,-
  • Slagverk Kr. 1000,-