Om Musica Sinfonietta

Askerskolenes orkester oppstod på 1950-tallet og fremstår nå som Musica Sinfonietta.

Musica Sinfonietta er et orkestertilbud til barn og unge som spiller strykeinstrument, blåseinstrument og slagverk. Vi har et barneorkester som øver tirsdager kl 17.00-18.30 og et ungdomsorkester som øver tirsdager kl 18.30-20.45. Som regel holder vi til i Snekkersalen i låven på Østre Asker gård.
Barneorkesteret har medlemmer mellom 8 og 12 år. Dette er et tilbud til dere som har kommet i gang med instrumentet ditt og som ønsker samspill og orkestererfaring.

Ungdomsorkesteret har medlemmer i alderen 10-18 år. Dette er et tilbud til deg som har spilt noen år og er moden for et mer krevende repertoar.

Orkesterets dirigent er Vladimir Stoyanov som har bred erfaring og stor faglig kunnskap. Han underviser på Asker kulturskole i tillegg til andre engasjementer.

Musica Sinfonietta arrangerer egne konserter og konserter sammen med andre. Orkesteret fylte 50 år i 2014 og holdt mange konserter i forbindelse med jubiléet, med blant andre Arve Tellefsen, Sølvguttene, Andreas Wahl og Håvard Gimse.  Jubileumsturen for Ungdomsorkesteret gikk til Bulgaria i høstferien.  Oktober 2015 hadde orkesteret en strålende konsert med Alexander Rybak i en fullsatt Teatersal i Asker. I desember 2015 reiste Ungdomsorkesteret til Tyskland og holdt konsert i Frankenthal .
Våren 2016 holdt orkesteret to store konserter i Østenstad kirke, den første i mars med Sølvguttene og den andre i mai med to fremragende solister fra Frankrike, sopranen Anne Lelong og pianist Ludmil Raytchev.
I 2017 hadde orkesteret igjen konsert med Sølvguttene «Vivaldi og Opera» med lansering av Filmen som orkesteret har laget for Asker kommune. Sammen presenterte kor og orkester en felles CD .
Ungdomsorkesteret fikk en fantastisk mulighet til å delta i prosjektet «Side ved side» med Oslo Filharmonien, som ble avsluttet med konsert i Oslo Konserthus. Orkesteret fikk gjenvisitt av Ungdomsorkesteret fra Tyskland som ble med og spilte i Asker kulturskoles store oppsetning: Askerspillet "Vindusflørt".  
Høstprogrammet bød på konsert med solist Catharina Chen i Mendelssohns fiolinkonsert.
Våren 2018 ble det ny stor tur for Ungdomsorkesteret, denne gang til USA, for å spille med flere ungdomsorkestre i Chicago og Springfield. 


Musica Sinfonietta er et foreldredrevet orkester med egen økonomi og driftsansvar. Orkesteret får omtreng halvparten av inntektene som støtte fra det offentlige. Resten er basert på kontingenter.

Prisene per semester er :
  • Barneorkesteret : Kr 1400,-
  • Ungdomsorksteret:
  • Strykere: Kr 1700,-
  • Blåsere: Kr. 1200,-
  • Slagverk Kr. 1000,-

 Årsmøtet velger styret, som samarbeider med dirigenten om program og drift. Foreldrene har ansvar for servering en til to ganger per semester. Semestrene varer vanligvis fra siste uken i august til miden av desember, og fra første uken i januar til midten av juni.